Groot Nederlands Mannenkoor

Het Groot Nederlands Mannenkoor is een uniek koor en heeft 180 leden die vanuit alle delen van Nederland 13 keer per jaar repeteren in de Kruiskerk in Woerden. Het koor staat onder leiding van de bekende dirigent en pianist Gezinus M.Veldman. Veel koorleden zijn ook lid van een ander koor, dit kan heel goed samengaan. “Een verbreding van je muzikale horizon”

Het koor is opgericht als projectkoor in 2000 en heeft in 2002 een concertreis naar Ontario in Canada gemaakt. Daar dit naar m2014-02-16 - Groot Nederlands Mannenkoor (ALLEEN VOOR DIGITALE NIEUWSBRIEF)eer smaakte is besloten het koor in stand te houden en telkens een reisdoel vast te stellen. Dit resulteerde in opnieuw een concertreis in 2005 naar Canada maar nu naar Alberta.

De afgelopen jaren zijn er door het mooie koor concertreizen gemaakt naar Berlijn, Parijs en Gent en Trier, Praag, Wenen, Aken en Keulen.

In mei 2014 hoopt het koor een 5-daagse concertreis naar Londen te maken. Het koor geeft ook concerten in Nederland, houd u daarvoor de website www.grootnederlandsmannenkoor.nl in de gaten.

De bekende organist Wim Magré zal het koor begeleiden. Ook zal de dirigent/pianist Gezinus M.Veldman samen optreden met tenor Reza Ranjzamay.

Kortom, een concert wat u als liefhebber beslist niet mag missen.

Website: www.grootnederlandsmannenkoor.nl