Organisten

Bert den Hertog

imageBert den Hertog (1978) werd geboren te Gouda. Hij studeerde Hoofdvak Orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij o.a. Ben van Oosten. Die studie sloot hij in 2005 (specialisatie solospel, voorheen UM) met het resultaat ‘zeer goed’ af. Hij won tijdens zijn studie vier (inter-)nationale orgelconcoursen. Van 2000-2010 was hij organist te Rotterdam (Ikazia Ziekenhuis en Oranjekerk), vanaf 2010 is hij benoemd tot hoofdorganist van de Oude Kerk waar hij vanaf juni dat jaar elke zondagochtend de eredienst op het orgel begeleidt. Tevens speelt hij nog middagdiensten in de Hervormde Dorpskerk te Woubrugge. Van zijn spel verschenen inmiddels 7 in de landelijke pers lovend besproken CD’s. Bert geeft orgel- en pianoles aan de Stichting Muziekonderwijs Leiderdorp. Hij speelt met grote regelmaat orgelconcerten in binnen- en buitenland. Voor meer info en veel luisterfragmenten zie www.bertdenhertog.com.

Informatie over komende orgelconcerten in de Oude Kerk, waarbij Bert één van de organisten is, wordt op de evenementen pagina geplaatst.

Heleen van der Weel

heleenvanderweelHeleen van der Weel is sinds 1976 tot heden tweede organiste van de Oude Kerk. Daarnaast bespeelde zij in Den Haag het orgel in de kapel van het ziekenhuis Bronovo en van de Paaskerk/Thomaskerk aan de Harmelenstraat tot juli 2013. Heden is zij werkzaam als organiste aan de Shalomkerk (Vrederustlaan). Daarnaast was zij van 1972 tot 2012 bij de gemeente Den Haag werkzaam als stadsbeiaardier. In die functie gaf zij onder andere twee uur-bespelingen per week op het carillon in de toren van de Oude Kerk. Haar opvolger in deze functie werd Gijsbert Kok. Hij bespeelt het Scheveningse carillon in de regel op zaterdag van 11.00 – 12.00 uur en op woensdag van 14.30 tot 15.30 uur.